Spring til indhold

Nyheder

27. 10. 2020

Appen er nu opdateret til version 1.2

Smittestops-appen bliver løbende forbedret, så den kan blive et endnu mere effektivt redskab til at stoppe udbredelsen af COVID-19 i takt med et stigende smitteantal.

Appen er nu opdateret til version 1.2, som indeholder:

 • En forbedret metode til at beregne, om du har været i tæt kontakt med personer, der er testet positiv med COVID-19. Justeringen øger sandsynligheden for, at personer omfattet af definitionen af en nær kontakt får en besked i appen. Læs mere om den forbedrede metode her
 • Ændring af tidsparameteren, så appen giver besked om smitterisiko efter 10 minutters registreret kontakt med en bruger, som har meldt sig smittet i appen. Ændringen er foretaget, da der ved test af appen i forskellige hverdagssituationer har vist sig, at der er nogen variation i, hvor lang tid forskellige telefoner registrerer tiden for kontakt. For at øge sandsynligheden for, at telefoner der har været tæt på hinanden i 15 minutter i virkeligheden sender notifikationer om smitterisiko, ændres parameteren derfor til 10 minutter på telefonen.
 • På telefoner med Android-styresystem er der implementeret en ændring, der øger sandsynligheden for, at din app løbende kontrollerer for, om du har været i nærheden af personer, der er testet positiv. Denne ændring skyldes, at test og henvendelser i supporten har vist, at operativsystemet på Android-telefoner nogle gange blokerer for, at smittestop foretager disse kontroller, når appen befinder sig i baggrunden. Du kan med den nye version af smittestop på din Android-telefon opleve, at du kortvarigt får vist et lille smittestop-ikon på skærmen eller ser beskeden ”Smitte|stop henter information”, der giver dig sikkerhed for, at appen aktivt undersøger for potentielle kontakter med brugere, der har meldt sig smittet. Det, du selv kan gøre for at minimere denne risiko, er at sørge for, at appen ikke swipes væk, men fortsat kører i baggrunden, samt åbne appen med jævne mellemrum.

Der er oprettet en ny side på smittestop.dk/status, hvor du kan følge med i driftsstatus på appen, og her vil blive skrevet, hvis der opleves problemer eller driftsforstyrrelser på appen. Du kan også se på siden, hvad du selv kan gøre for at sikre dig, at appen virker bedst muligt på din telefon. Derudover bliver der hver mandag offentliggjort seneste tal for brug af appen på siden.

Hvad skal du selv gøre for at få den nye version?

Hvis du har valgt automatisk opdatering af apps, skal du ikke gøre noget. Hvis du har fravalgt automatisk opdatering af apps, skal du selv sørge for at opdatere appen til den opdaterede version i App Store eller Google Play Butik.

Flere nye tiltag på vej

Indenfor 2-3 uger vil appen blive opdateret igen. Med denne opdatering vil det blive muligt at benytte appen på engelsk, og du vil på smittestop.dk kunne læse, hvordan du bruger appen på en række andre sprog. Derudover bliver det muligt at bruge appen på tværs af grænser sammen med andre europæiske corona-apps som fx Tysklands. For at appen kan bruges på tværs af grænser, vil du få en besked om, at du skal forny dit samtykke. Mere information om denne app-opdatering vil blive offentliggjort på smittestop.dk i forbindelse med opdateringen af appen.

01. 10. 2020

Tilpasning af smittestops-app - sker automatisk i din app

Der er nu foretaget en ændring af smittestops-appen, som betyder, at appen nu vil give besked til flere personer, som opfylder Sundhedsstyrelsens definitioner for at være en nær kontakt til en smittet, dvs. har været tæt på den smittede i under ca. 1 meter, i over 15 minutter og i to dage før eller op til 8 dage efter symptomstart eller testtidspunkt.

Tilpasningen af appen sker efter en række henvendelser til supportfunktionen og omtaler på sociale medier, hvor nogle brugere af appen har oplevet, at deres nære kontakter, typisk fra samme husstand eller arbejdsplads, ikke har fået besked, selvom de har meldt sig smittet i appen. Dette har skyldes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen.

Du behøver ikke opdatere din telefon, for at tilpasningen af appen træder i kraft – det sker automatisk. Der arbejder løbende på at forbedre appen, som bygger på en helt ny teknologi fra Google og Apple, som Danmark var et af de første lande til at anvende i vores digitale smitteopsporing.

Hvis du oplever, at noget ikke virker som forventet i appen, opfordres du til at tage kontakt til sundhed.dks support på tlf. 44 22 20 80.

16. 09. 2020

Beskeder om eksponeringer i din telefon

Som bruger af smittestop-appen kan du opleve at få en af følgende beskeder på din telefon, alt afhængig af, hvilken type telefon du har:

 • ”Notifikationer om eksponering er aktiveret for Smittestop”
 • ”Din enhed har identificeret 0 potentielle eksponeringer i denne uge og delt dem med Smittestop”
 • ”Notifikationer om eksponering er aktiveret og deles med Smittestop”
 • ”Din iPhone fortsætter med at søge efter mulige eksponeringer på dine vegne”.

Alle beskederne betyder, at din telefon registrerer dine kontakter til brug for smittestops-appen.

Du kan også opleve, at du får en besked om, at din telefon har identificeret et antal eksponeringer, uden at du har fået en besked fra smittestops-appen om, at du har været tæt på en med COVID-19 og muligvis er blevet smittet. Det betyder, at din telefon har registreret kontakt med en anden app-bruger, der er blevet testet positiv med COVID-19, men at kontakten ikke opfylder de sundhedsfaglige betingelser for at udgøre en smitterisiko. Det kan skyldes, at kontakten ikke har varet i over 15 minutter, været i under ca. 1 meter eller på et tidspunkt tæt på symptomstart.

Beskeden fra smittestops-appen om, at du har været tæt på en med COVID-19 og muligvis er blevet smittet, og du derfor skal følge myndighedernes anbefalinger og bl.a. blive testet, kan du se her:

Telefon med notifikation fra Smittestop app

Du kan altid tjekke, om teknologien der registrerer dine kontakter er tændt. Det gør du ved at se, om funktionen ’Logning af eksponering for COVID-19’ eller ’Notifikation om eksponering’ er tændt i din telefons indstillinger.

På iPhones kan du vælge at slå beskederne fra under menuen 'Notifikation om eksponering', hvis du har opdateret din telefons styresystem til version IOS 13.7. Bemærk, at du fortsat vil modtager beskeder fra smittestops-appen, hvis du har været eksponeret for smitte.

17. 08. 2020

Appen smitte|stop er et effektivt redskab i smitteopsporing

Læs pressemeddelelse.

25. 06. 2020

Smitte|stopappen downloadet tæt på en halv million gange på den første uge

Læs pressemeddelse

25. 06. 2020

Nye spørgsmål og svar om appen

Der er kommet spørgsmål til appen, som du kan finde svar på under spørgsmål om appen:

 • Bruger appen meget strøm?
 • Jeg får en fejlmeddelelse om, at område for notifikationer om eksponering er ændret

  Gå til spørgsmål og svar

Derudover har der været spørgsmål til følgende emner:

 • Flere sprog og appen i udenlandske stores

  Appen smitte|stop vil i en opdateret version, der kan hentes fra d. 26. juni, kunne hentes af personer, som har en udenlandsk Google Play eller Apple-konto. Dermed vil den danske app kunne bruges af udlændinge, som fx arbejder eller er på ferie i Danmark. Appen vil kun kunne bruges af udlændinge, hvis de ikke allerede benytter en smitteopsporings-app fra et andet land, som også er baseret på teknologi fra Google og Apple. Det skal dog bemærkes, at det fortsat kræver, man har et dansk NemID for at kunne give andre app-brugere besked, hvis man bliver smittet. Vi er derudover i gang med at videreudvikle appen, så den bliver tilgængelig på andre sprog end dansk.

 • Anvendelse af appen på ældre telefoner

  Vi får mange spørgsmål til, at smitte|stop ikke kan bruges på gamle telefoner. Du kan læse nærmere om, hvilke telefoner der kan bruge appen under spørgsmålet ”Hvem kan downloade appen?”.

  Vi er meget opmærksomme på og ærgerlige over, at appen ikke kan anvendes på ældre telefoner. Det skyldes, at appen er udviklet med brug af en helt ny teknologi fra Google og Apple, som kræver den seneste opdatering af styresystemet på telefonen. Med den nye teknologi er det til gengæld blevet muligt at udvikle en app, hvor beskyttelse af dine data er i absolut fokus, og hvor appen kan registrere de andre brugere af appen, som du er i nærheden af, selvom skærmen er i dvale.

  Appen fungerer som et digitalt supplement til den manuelle smitteopsporing. I den manuelle smitteopsporing bliver man kontaktet direkte af medarbejdere i Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis man bliver testet positiv. Appen er derfor ét af flere værktøjer, der understøtter arbejdet med genåbning af Danmark – på linje med den manuelle smitteopsporing, muligheden for at blive testet, isolation af syge, samt generelle råd om hygiejne og afstand.

18. 06. 2020

Nu er appen smitte|stop klar til danskerne

Læs pressemeddelelse.

15. 05. 2020

Politisk aftale om frivillig smittesporingsapp for COVID-19

Læs pressemeddelelse.

01. 05. 2020

Nyt Advisory Board skal rådgive myndighederne om den kommende danske smittestops-app

Læs pressemeddelelse.