Spring til indhold

Nyheder

25. 06. 2020

Smitte|stop appen downloadet tæt på en halv million gange på den første uge

Læs pressemeddelse

25. 06. 2020

Nye spørgsmål og svar om appen

Der er kommet spørgsmål til appen, som du kan finde svar på under spørgsmål om appen:

 • Bruger appen meget strøm?
 • Jeg får en fejlmeddelelse om, at område for notifikationer om eksponering er ændret

  Gå til spørgsmål og svar

Derudover har der været spørgsmål til følgende emner:

 • Flere sprog og appen i udenlandske stores

  Appen smitte|stop vil i en opdateret version, der kan hentes fra d. 26. juni, kunne hentes af personer, som har en udenlandsk Google Play eller Apple-konto. Dermed vil den danske app kunne bruges af udlændinge, som fx arbejder eller er på ferie i Danmark. Appen vil kun kunne bruges af udlændinge, hvis de ikke allerede benytter en smitteopsporings-app fra et andet land, som også er baseret på teknologi fra Google og Apple. Det skal dog bemærkes, at det fortsat kræver, man har et dansk NemID for at kunne give andre app-brugere besked, hvis man bliver smittet. Vi er derudover i gang med at videreudvikle appen, så den bliver tilgængelig på andre sprog end dansk.

 • Anvendelse af appen på ældre telefoner

  Vi får mange spørgsmål til, at smitte|stop ikke kan bruges på gamle telefoner. Du kan læse nærmere om, hvilke telefoner der kan bruge appen under spørgsmålet ”Hvem kan downloade appen?”.

  Vi er meget opmærksomme på og ærgerlige over, at appen ikke kan anvendes på ældre telefoner. Det skyldes, at appen er udviklet med brug af en helt ny teknologi fra Google og Apple, som kræver den seneste opdatering af styresystemet på telefonen. Med den nye teknologi er det til gengæld blevet muligt at udvikle en app, hvor beskyttelse af dine data er i absolut fokus, og hvor appen kan registrere de andre brugere af appen, som du er i nærheden af, selvom skærmen er i dvale.

  Appen fungerer som et digitalt supplement til den manuelle smitteopsporing. I den manuelle smitteopsporing bliver man kontaktet direkte af medarbejdere i Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis man bliver testet positiv. Appen er derfor ét af flere værktøjer, der understøtter arbejdet med genåbning af Danmark – på linje med den manuelle smitteopsporing, muligheden for at blive testet, isolation af syge, samt generelle råd om hygiejne og afstand.

18. 06. 2020

Nu er appen smitte|stop klar til danskerne

Læs pressemeddelelse.

15. 05. 2020

Politisk aftale om frivillig smittesporingsapp for COVID-19

Læs pressemeddelelse.

01. 05. 2020

Nyt Advisory Board skal rådgive myndighederne om den kommende danske smittestops-app

Læs pressemeddelelse.